Hoogstraten Service

Hoogstraten Service | HService voor al je hippische diensten en meer! | Noord-Holland

Beleren

Persoonlijk

Gediplomeerd

Kwaliteit

Kundig

Bij ons kun je terecht voor het beleren van je paard of pony. We beleren zowel voor de wagen en onder het zadel. Tijdens het beleren draait alles om rust en een goede ervaring.

Wil je meer informatie? Lees dan verder! 

Beleren

De basis voor het beleren van een paard begint bij het begrijpen van een paard en de gewoontes van een paard. Door tijdens de opleiding gebruik te maken van deze gewoontes,  leert het paard en krijgt het vertrouwen.

Wat kunnen we je bieden:

  • Beleren van je paard of pony voor de wagen
  • Beleren van je paard of pony onder het zadel
  • Vervolgtraject na het beleren

Hoe ziet de opleiding eruit?

Voor het beleren wordt het paard tijdelijk bij ons gestald. Tijdens de eerste dagen krijgen we een goede indruk van het paard. Hoe reageert het op de nieuwe situatie en hoe reageert het paard op ons in de omgang.
 
Afhankelijk van het paard en de opleidingsgraad wordt de training gestart. Bij jonge paarden start de opleiding bij meelopen aan het halster, vaststaan op de poetsplaats en het poetsen. Bij paarden met meer ervaring zal de training gelijk beginnen met werken vanaf de grond zoals longeren en kennismaken met het harnachement.
 
Gedurende de periode die volgt blijven we de training opbouwen, tot het paard voor de wagen staat of onder het zadel loopt.
 
Vanaf het moment dat het paard de eerste basisbeginselen goed begrijpt en dit vertrouwd is, nodigen we ook de eigenaar uit om zelf met het paard te werken onder begeleiding van ons.
 
Zodra het paard is opgeleid tot het gewenste niveau, gaat het paard terug naar de eigenaar en gaat de opleiding verder.
 
”Tijdens de opleiding van een paard werken we geroutineerd, consequent en op basis van vertrouwen en respect.”

Vervolgtraject

Of je paard nu onder het zadel of voor de wagen wordt beleerd, de periode die daarop volgt, is erg belangrijk.
 
Na de periode van beleren waarin de beginselen zijn aangeleerd, volgt een periode van doorrijden. Wij noemen dit ook wel het vervolgtraject.
 
Het is dan aan de eigenaar van het paard om de opleiding over te nemen en zelf verder te gaan. Ook in deze periode is het belangrijk om consequent, met vertrouwen en respect het paard te trainen. In veel gevallen blijven wij ook tijdens het vervolgtraject aangesloten, middels trainingen of instructie.
Scroll naar boven